Hur arbetar sjukhus med artrosbehandligar?
Artros är en vanligt förekommande sjukdom som i stort sett alla sjukhus behandlar. Behandlingarna kan falla under olika avdelningar och det finns specialister som hjälper till med den behandling patienten behöver. Artros är en form av reumatisk ledsjukdom som ofta orsakar stor smärta och stora besvär. Vissa sjukhus som Karolinska Universitetssjukhuset forskar aktivt för att ta fram nya behandlingar. Därför är det möjligt att din läkare kommer vända sig till specialister vid allvarliga problem.
Sjukhus kan även samarbeta med privata vårdgivare
Artros kan behandlas på många olika sätt. Därför kan ibland sjukhus remittera dig till en privatvårdgivare. Det finns mycket information om artros som kan vara bra att läsa på i samband med din behandling. Framför allt när det kommer till hur sjukdomen påverkar ledbrosket men även hur du kan lindra besvär. Då artros kan påverka olika personer på olika sätt, finns det också många olika behandlingar. Lindrig artros brukar inledas med att öka den fysiska aktiviteten. Du kan också söka dig privat till vårdgivare som kan hjälpa dig med exempelvis sjukgymnastik samt att få råd och stöd hur du ska möta din smärta.
Karolinska universitetssjukhuset i framkant
Karolinska universitetssjukhuset har varit med och forskat kring artros. Med helt ny teknik har de kunnat ta fram helt nya metoder för att operera svår artros. Artros kan vara extra besvärligt om det uppstår svåra smärtor i ben och höfter. När du ska operera knät på grund av artros sätts det in en knäledsprotes. Det som särskiljer Karolinska Universitetssjukhuset är att implantatet har gjorts med den ny 3D-teknik. På så sätt kan man ta fram en helt individanpassad protes. Ett annat sjukhus som är känt för att utföra många operationer är Piteå sjukhus men även Umeå Universitetssjukhus arbetar med reumatismsjukdomar.