Presentabelt utseende inom sjukvården

En persons fysiska utseende är viktigare än vad många tror. Faktum är att utseendet är det första människor bedömer automatiskt när de får se en ny person för första gången. Även om det är fel att vara dömande så är sanningen att vi alla påverkas av första intrycket och utseendet som presenteras framför oss. Hur presentabel du är påverkas av faktorer som frisyr, hygien, klädsel, kroppsspråk, tonfall och ditt övergripande fysiska utseende.

Naturligtvis bestämmer inte yttre faktorer ditt värde som människa och alla ska bedömas efter vilka attityder och handlingar som uppvisas. Trots detta krävs ett presentabelt utseende inom professionella och sociala sammanhang, inte minst inom sjukvården där sjuksköterskor möter många patienter. Dessutom har Sverige ett av världens bästa sjukvårdssystem med sjukhus som Danderyd och Sahlgrenska i framkanten. Det är därför lämpligt att vara en god representant för detta sjukvårdssystem genom att förbättra det fysiska utseendet. Många sätt att förbättra utseendet finns där ute. Varför inte bleka tänder eller behandla rynkor med hjälp av microneedling? Härnäst presenteras några tips på vad du kan göra, vilka är följande:

  • Begränsa din kreativitet och personliga stil.
  • Håll ditt ansiktshår rent och trimmat.
  • Föryngra huden med microneedling.
  • Täck tatueringar.
  • Rök inte medan du bär dina arbetskläder.

5 tips på att förbättra utseendet inom sjukvården

1. Begränsa din kreativitet och personliga stil. Inom sjukhus visar oftast färgen på arbetskläderna vilken roll du och dina kollegor har. Vid första anblick kan det kanske uppfattas som fantasilöst. Dock är inte kläderna fastställda av kreativa skäl utan för att patienten ska kunna urskilja olika vårdgivare snabbt. När det kommer till din klädsel bör fokus snarare vara på hygien och renhet.

2. Håll ditt ansiktshår rent och trimmat. Ett presentabelt utseende innebär bland annat att sköta om ditt hår, oavsett om det är ansiktshåret eller frisyren. Om det ser ovårdat ut kommer det påverka ditt utseende och din professionella framtoning negativt. Håll därför ansiktshåret rent och trimmat.

3. Föryngra huden med microneedling. En naturlig följd av åldern är att hudens mekanismer för att hålla den ung och spänstig försämras, närmare bestämt är effekten att mängden kollagen i huden minskar. Den goda nyheten är att det finns säkra behandlingar för att stimulera kollagenproducerande celler i nästan alla hudtyper. Ta kontakt med nordichair.com som är Sveriges ledande hårklinik inom specialistområdena hud- och hårbehandling. Microneedling har följande fantastiska fördelar:

  • Förbättrar rynkor och gör huden slätare.
  • Reducerar ärr och brännskador.
  • Tar bort pigmentering och bruna fläckar.
  • Utförs i en säker och klinisk miljö av utbildade hudläkare.

Microneedling kan även motverka håravfall och stimulera ny hårtillväxt. Dock har nordichair.se en separat behandling för ett fylligare hår som kallas för PRP-behandling, också känd som ”vampyrbehandling”.

4. Täck tatueringar. Det anses professionellt att täcka över eller dölja tatueringar inom sjukvården eftersom det kan vara en onödig distraktion för patienter.

5. Rök inte medan du bär dina arbetskläder. Nära 10 procent av alla sjuksköterskor röker dagligen. Om du är en av dem är ett tips att klä av dig arbetskläderna innan du röker eftersom lukten fastnar på kläder.